FORUMS: list search recent posts

No signal out from a decklink extreme 4k?

COW Forums : Blackmagic Design

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Joel Arvidsson
No signal out from a decklink extreme 4k?
on Feb 20, 2013 at 8:48:39 pm

Just got the decklink extreme 4k and this is the first time I use a bmd card (have used AJA up to now). I thought is would be kind of plug and play like AJA. But for some silly reason I dont get any picture out to the monitor. Trying both sdi and component. I have tried both premiere cs6 and davinci 9. In davinci it shows up as an i/o option. If i try to playback its crashes the program. Premiere want show now picture iether even that i have checked the checkbox and used bmd sequence settings for both 4k and 1080. Playback dont work at all in premiere...

Is Mercury Transmit installed in the package from bmd or should I download it from nvidia or adobe?

First I want to get the 1080 to work. But the most important is to work in a 4k timeline and output an 1080p to the ref monitor (the reason I choosed this card over the older).

Also the Multibridge utility is (greyed out).


Kind Regards
Joel Arvidsson

joelarvidsson@gmail.com


Return to posts index

Paul Provost
Re: No signal out from a decklink extreme 4k?
on Feb 20, 2013 at 11:51:22 pm

you have reinstalled the latest bmd drivers? do you have aja drivers still? I have the 4K and it works fine (except I cant get a 3G signal to my monitor - another story) try using a simple test using blackmagic media express. and check your setting in the decklink video desktop control panel
all else fails, read the manual. but it is pretty simple to set up...

http://www.4Kfinish.com | owner-colorist | Hollywood, CA
http://www.facebook.com/4kFinish


Return to posts index

Joel Arvidsson
Re: No signal out from a decklink extreme 4k?
on Feb 21, 2013 at 10:45:16 am

This is on a new installed system with no previeos drivers. New windows 8 and one graphic card. Tried to capture some hd-sdi in the express app...no signal in there either.

So windows thinks the card work great. Premiere cant even play as long the bmd drivers are installed. Doesnt matter if I uncheck it in prem. Davinci crash if I hit play.


Seams I have so send this back...

joelarvidsson@gmail.com


Return to posts index


Joel Arvidsson
Re: No signal out from a decklink extreme 4k?
on Feb 21, 2013 at 3:09:53 pm

Now I have tried the card in another computer with windows 8 with premiere on. There it seams to work proper....we just tried so the playback did work and that it sended the sdi and component out to displays wich it did. So the card seams to work.

The only clue I have is that I cant playback in premiere. I dont even have the option to start the playback with the playback button. There is no signal coming out of the card in component or sdi.
In davinci it crash as soon i hit the playback button. There is no signal out here either. If I disable everything with bmd in premiere its still have no playback. But if i disable or unistall the bmd desktop drivers the playback work again.

I tried to capture some sdi in the express utility from bmd. If I import clips from hardrive I cant play it back in here either.!? what is this!

I have tried to use different pci ports but no luck...

Any Ideas?

Im using premiere 6.0.3 and the latest davinci on a fresh installed windows 8 machine.

joelarvidsson@gmail.com


Return to posts index

Joel Arvidsson
Re: No signal out from a decklink extreme 4k?
on Feb 22, 2013 at 10:06:29 am

Just wanted to add that the bmd express program (the one for capture) does suffer the same problem with no playback. If I import a clip into that program I cant make it play. But as soon I disable the bmd driver the playback works. Im not talking about the playback on ref monitor but the computer display. There is still no signal in or out of course. But if we can get it to work in bmd capture program i think davinci and premiere will start to work aswell.

So we know the decklink card send out a signal from another windows 8 pc that should have the latest updates aswell. So it should not be any differens between the os versions. Lets fokus on the bmd capture program first wich suffers the same issue as premiere, davinci.
When the bmd drivers (9.7) is active in the system it stops the playback funktion to work in bmd capture program, davinci premiere.
I cant se any driver issue in windows. Im not sure what this drivers can have a problem with but the only pci card I have in my pc (except the decklink) is a quadro fx 580 wich is to be replaced with a gtx 690 next week (tuesday or wensday I believe). It can be a chane that this solve the problem.
It could be a issue with the motherboard (supermicro x9dai) and the drivers...

We need to fix this pronto!

joelarvidsson@gmail.com


Return to posts index

Joel Arvidsson
Re: No signal out from a decklink extreme 4k?
on Feb 25, 2013 at 12:52:02 pm

Have anybody have sucess with supermicro x9dai and decklink extreme. Most intrested in the extreme 4k but all is good info.

joelarvidsson@gmail.com


Return to posts index


Joel Arvidsson
Re: No signal out from a decklink extreme 4k?
on Mar 14, 2013 at 6:29:00 pm

Problem solved. Got suggestion from supermicro to change motherboard or that a cpu was not function. But got the same issue on a different system. Did an bios update for the motherboard and that solved the issues.

joelarvidsson@gmail.com


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]