FORUMS: list search recent posts

Decklink full frame red causes crash

COW Forums : Blackmagic Design

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Darryn Rogers
Decklink full frame red causes crash
on Nov 2, 2009 at 3:35:11 am

Has anyone experienced this very unusual error with the Decklink SDI card?

In After Effects applying a "generate fill" effect (default colour 255/0/0) to a full frame solid or creating a new full frame red solid (255/0/0) causes the computer to crash hard. The grey window shade comes down and the computer can only be shut down with the power button. Creating a solid of any other colour is fine. Creating a small solid and making it red is fine. Scaling that small solid up to full frame causes the same crash.

The reason I think that it is related to the video card is that the error does not occur if video previewing is switched off in the AfterEffects preferences. Its almost as if the card cannot cope with a full frame of red.

2x2.93 Ghz Quad-core Intel Xeon Mac
OSX 10.5.8
Decklink SDI
Decklink Drivers 7.3.2
Aftereffects CS4


Return to posts index

Jeff Kosmicki
Re: Decklink full frame red causes crash
on Nov 9, 2009 at 3:16:33 pm

I have the problem with the DeckLink Studio 2 card. It does not crash my system but the output to the monitors (from the DeckLink card) goes haywire. It happens with 255-0-0 red like you mentioned.

Jeff Kosmicki
http://www.toyraygun.net


Return to posts index

Kristian Lam
Re: Decklink full frame red causes crash
on Nov 10, 2009 at 3:28:35 am

Hi Darryn,

Thanks for the heads up and we'll definitely look into it.

Can you send your kernel panic log to support@blackmagic-design.com?

Thanks



regards

Kristian Lam
Blackmagic Design


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]