Creative COW SIGN IN :: SPONSORS :: ADVERTISING :: ABOUT US :: CONTACT US :: FAQ
Creative COW's LinkedIn GroupCreative COW's Facebook PageCreative COW on TwitterCreative COW's Google+ PageCreative COW on YouTube
APPLE COLOR:HomeApple Color TutorialsApple Color ForumApple Color

Clips Offset in Color

COW Forums : Apple Color

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Share on Facebook
Zachary SilverClips Offset in Color
by on May 25, 2012 at 1:34:08 am

Hi Everyone,
I've sent my Final Cut project to Color using the send to color function. While the in and out points of each clip remain the same, the clips themselves are offset within those in and out points. So if a clip is supposed to start at 0:00:15, it still starts at that timecode, but a different part of the clip plays than the part that I edited in. This is very confusing and unusual to me, and if anyone could shed some light on the topic I would be forever grateful!

Thanks,

Zach


Return to posts index
Reply   Like  

Shane RossRe: Clips Offset in Color
by on May 27, 2012 at 1:53:47 am

What is the codec of the footage you are sending to Color. Color only works with certain codecs.

Shane
Little Frog Post
Read my blog, Little Frog in High Def


Return to posts index
Reply   Like  

Zachary SilverRe: Clips Offset in Color
by on May 27, 2012 at 6:11:28 pm

Sorry, I forgot to mention the codecs.
The sequence contains footage from two different cameras. Most of the clips are H.264, and some of them are Apple Intermediate Codec. They are all Quicktime.


Return to posts index
Reply   Like  


Shane RossRe: Clips Offset in Color
by on May 27, 2012 at 8:06:36 pm

Color doesn't work with either of those formats. It works with ProRes, DVCPRO HD and HDV. DV as well...and Uncompressed SD and HD.

It doesn't work with H.264 nor AIC

Shane
Little Frog Post
Read my blog, Little Frog in High Def


Return to posts index
Reply   Like  

Armin StelljesRe: Clips Offset in Color
by on Jun 16, 2012 at 6:20:27 pm

Hello, I have the exact same problem as above.

I understand the problem is that some footage is 1280 and some 1920; also fps differs, also some speed adjustments were made.

It's all in apple pro res 4444.

Is there any way that I can work around these issues without making a self contained QT movie?

Any help would be greatly appreciated!!

Cheers, Armin


Return to posts index
Reply   Like  

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Share on Facebook


FORUMSTUTORIALSFEATURESVIDEOSPODCASTSEVENTSSERVICESNEWSLETTERNEWSBLOGS

Creative COW LinkedIn Group Creative COW Facebook Page Creative COW on Twitter
© 2014 CreativeCOW.net All rights are reserved. - Privacy Policy

[Top]