Creative COW SIGN IN :: SPONSORS :: ADVERTISING :: ABOUT US :: CONTACT US :: FAQ
Creative COW's LinkedIn GroupCreative COW's Facebook PageCreative COW on TwitterCreative COW's Google+ PageCreative COW on YouTube
ADOBE PREMIERE PRO:HomeTutorialsForumArticlesPodcastsBasics ForumCreative Cloud Debate

PrPro CS5.5 gives me the blues

COW Forums : Adobe Media Encoder

VIEW ALL   •   PRINT
Share on Facebook
Alan StephensPrPro CS5.5 gives me the blues
by on Feb 10, 2012 at 8:38:39 pm

In the process of solving my other problem I got the blues for some reason. My exports to Pro Res are BLUE! My old projects will export ok unless I reimport the same HDV footage and export to the Queue. If I do Export it seems to be ok.Or use another file type works in Queue. If I convert the file directly thru Media Encoder it works ok.
What is up with this! Anyone run into this?
vr 5.5.1.12



Alan Stephens


Return to posts index
Reply   Like  

Todd KoprivaRe: PrPro CS5.5 gives me the blues
by on Feb 11, 2012 at 6:10:45 pm

Are you using third-party hardware (e.g., AJA, Matrox)?

We've seen this problem before with out-of-date AJA codecs.

Also, I notice that you're using Premiere Pro 5.5.1, not 5.5.2. I recommend choosing Help > Updates and installing the latest bug-fix update.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Todd Kopriva, Adobe Systems Incorporated
Technical Support for professional video software
After Effects Help & Support
Premiere Pro Help & Support
---------------------------------------------------------------------------------------------------------


Return to posts index
Reply   Like  

Alan StephensRe: PrPro CS5.5 gives me the blues
by on Feb 11, 2012 at 10:02:11 pm

I checked and I have already updated to 5.5.2
I have no 3rd party hardware.
Running MacBook Pro with Lion

Alan Stephens


Return to posts index
Reply   Like  


Todd KoprivaRe: PrPro CS5.5 gives me the blues
by on Feb 13, 2012 at 6:27:34 pm

That's odd.

Here's a document that I wrote up about a related issue:
http://kb2.adobe.com/cps/915/cpsid_91507.html

... but that seems to be the reverse of the case that you're seeing.

> Or use another file type works in Queue.


Do you mean that this just happens when you're using specific HDV source footage? Or are you referring to the output type---i.e., that this happens only when exporting to ProRes? (If so, which variant of ProRes?)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Todd Kopriva, Adobe Systems Incorporated
Technical Support for professional video software
After Effects Help & Support
Premiere Pro Help & Support
---------------------------------------------------------------------------------------------------------


Return to posts index
Reply   Like  

Alan StephensRe: PrPro CS5.5 gives me the blues
by on Feb 13, 2012 at 9:57:10 pm

So far I have only seen it with ProRes 1080P or 720P.
I seems to be intermittent, as I could export to queue from a previous project with out a problem, but when I put in the newer HDV.mov and
tried it again the old project files had the same problem, where as they didn't previously. The crop tool seem to correct the blue problem.
It was exporting in full color so stopped the encode to try a different size output and Media Encoder crashed. I had to reboot the computer to get it to clear. I notice when exporting to ProRes when I reopent the Queue to make adjustments that there is no preview of the footage.
Is that normal? A Pro Res thing?

Alan Stephens


Return to posts index
Reply   Like  

Todd KoprivaRe: PrPro CS5.5 gives me the blues
by on Feb 13, 2012 at 9:58:35 pm

> there is no preview of the footage


You must be using Mac OSX v10.7.3. That Lion update introduced a bug that broke previews in Adobe Media Encoder.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Todd Kopriva, Adobe Systems Incorporated
Technical Support for professional video software
After Effects Help & Support
Premiere Pro Help & Support
---------------------------------------------------------------------------------------------------------


Return to posts index
Reply   Like  


Alan StephensRe: PrPro CS5.5 gives me the blues
by on Feb 13, 2012 at 11:11:45 pm

yes indeed. 10.7.3. That's probably why it just showed up recently.
Who gets to fix that, Apple or Adobe?

Alan Stephens


Return to posts index
Reply   Like  

Todd KoprivaRe: PrPro CS5.5 gives me the blues
by on Feb 13, 2012 at 11:16:44 pm

> Who gets to fix that, Apple or Adobe?


It appears to be an Apple bug, but I'm not 100% sure where the fix would come from. We're working with Apple on it.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Todd Kopriva, Adobe Systems Incorporated
Technical Support for professional video software
After Effects Help & Support
Premiere Pro Help & Support
---------------------------------------------------------------------------------------------------------


Return to posts index
Reply   Like  
+1

Fil BaumanisRe: PrPro CS5.5 gives me the blues
by on Mar 30, 2012 at 12:27:16 pm

any update on this? it's a difficult problem to contend with when cutting and adding cue points...


Return to posts index
Reply   Like  


Alan StephensRe: PrPro CS5.5 gives me the blues
by on Mar 30, 2012 at 2:56:42 pm

yes there is a work around, some one sent me an Adobe link to a pdf.
but I guess that didn't make it to this thread.

here is the quick fix from the pdf, until they fix it.

Solution
In Adobe Premiere Pro, apply the Crop effect to each clip that has the blue color cast. Leave the properties of the Crop effect at their default values, so that the effect does nothing to the image.
If you have multiple clips with this problem, you can create a new transparent video clip (http://www.adobe.comhttp://help.adobe.com/en_US/premierepro/cs/using/WS363B6AD6-AC91-4f2a- 83F1-7FB1704A9143.html) . Put it in the topmost video track, and apply the Crop effect to the transparent video clip.

Alan Stephens


Return to posts index
Reply   Like  

Todd KoprivaRe: PrPro CS5.5 gives me the blues
by on Mar 30, 2012 at 3:04:42 pm

Here's the solution that Alan is referring to:
http://helpx.adobe.com/premiere-pro/kb/movies-have-blue-cast-exported.html

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Todd Kopriva, Adobe Systems Incorporated
product manager, professional video software
After Effects Help & Support
Premiere Pro Help & Support
---------------------------------------------------------------------------------------------------------


Return to posts index
Reply   Like  

VIEW ALL   •   PRINT
Share on Facebook


FORUMSTUTORIALSFEATURESVIDEOSPODCASTSEVENTSSERVICESNEWSLETTERNEWSBLOGS

Creative COW LinkedIn Group Creative COW Facebook Page Creative COW on Twitter
© 2014 CreativeCOW.net All rights are reserved. - Privacy Policy

[Top]