Creative COW SIGN IN :: SPONSORS :: ADVERTISING :: ABOUT US :: CONTACT US :: FAQ
Creative COW's LinkedIn GroupCreative COW's Facebook PageCreative COW on TwitterCreative COW's Google+ PageCreative COW on YouTube
MAYA:MAYA ForumMAYA TutorialsMAYA

mesh "apparent fold" problem

COW Forums : MAYA

VIEW ALL   •   ADD A NEW POST   •   PRINT
Share on Facebook
Respond to this post   •   Return to posts index


Marcus Foxmesh "apparent fold" problem
by on Feb 11, 2010 at 1:58:18 pm

Hello,

I am modelling an eye in Maya 2009. I have smoothed the brow and upper eyelid - but in the viewport and render it looks as though there are creases and folds in the geometry.



But there aren't any folds...
Is this a UV issue? I have tried relaxing the UVs, and even deleting them - but this has no effect on the "creases".
I have tried different lighting, but this is not the problem.

Does anyone know what is happening here? And how to fix it?

Any help greatly appreciated...

--- P.S.
I have just found the solution to this problem - so in case anyone needs it: select the mesh, and unlock its normals. That's it...
I hope someone may find this useful.


Posts Index
Reply   Like  
Share on Facebook


Current Message Thread:
  • mesh "apparent fold" problem by Marcus Fox on Feb 11, 2010 at 1:58:18 pm




LOGIN TO REPLY



FORUMSTUTORIALSFEATURESVIDEOSPODCASTSEVENTSSERVICESNEWSLETTERNEWSBLOGS

Creative COW LinkedIn Group Creative COW Facebook Page Creative COW on Twitter
© 2014 CreativeCOW.net All rights are reserved. - Privacy Policy

[Top]