Creative COW SIGN IN :: SPONSORS :: ADVERTISING :: ABOUT US :: CONTACT US :: FAQ
Creative COW's LinkedIn GroupCreative COW's Facebook PageCreative COW on TwitterCreative COW's Google+ PageCreative COW on YouTube
FORUMS:listlist (w/ descriptions)archivetagssearchhall of famerecent posts

AE runs slowly on my 4-core PC

COW Forums : Video Copilot

VIEW ALL   •   ADD A NEW POST   •   PRINT
Share on Facebook
Respond to this post   •   Return to posts index


Rinat RekhimkulovAE runs slowly on my 4-core PC
by on Dec 25, 2009 at 8:25:10 am

Hi everyone!
I have a Intel Xeon 3.4 Ghz, 2 CPUs with 2 cores each, 4 GB of RAM, ATI Radeon HD 2900 PRO (512 mb), WinXP SP3, and yes, I have tweaked my system to give AfterEffects 3GB of RAM, according to generalspecialists help.
Here's the problem. The software seems to be rendering too slow for such kind of hardware. I've posted a thread on another forum and people offered a test: to render a project and announce the render time [PROJECT: http://www.videocopilotdata.net/efc5e19e65fe9ca2cbd9818d45ac92a1/videotutor.... My machine needed 4 mins 14 sec of time, while other guys with less powerful machines did twice as faster!

I have the Multiprocessering function activated.
I have turned OpenGL off, since it does too much harm to my nervous system.

What advice can you people give me to make it go faster? It seems to me that something is definitely wrong here.

Thank you in advance.

PS: The OS and Adobe Creative Suite 2 have been installed 2 weeks ago.


Posts Index
Reply   Like  
Share on Facebook


Current Message Thread:
  • AE runs slowly on my 4-core PC by Rinat Rekhimkulov on Dec 25, 2009 at 8:25:10 am




LOGIN TO REPLY



FORUMSTUTORIALSFEATURESVIDEOSPODCASTSEVENTSSERVICESNEWSLETTERNEWSBLOGS

Creative COW LinkedIn Group Creative COW Facebook Page Creative COW on Twitter
© 2014 CreativeCOW.net All rights are reserved. - Privacy Policy

[Top]